Starta företag

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

I Kronoberg har du hamnat på rätt ställe om du vill starta företag

Här finns flera aktörer med olika inriktningar som jobbar med rådgivning för nya företagsidéer. Det finns ett etablerat samarbete mellan många av aktörerna.

Det goda samarbetet gör det enklare för dig som har en företagsidé att få hjälp från rätt instans. ”Flera dörrar in” brukar vi säga och det betyder att alla ser till att du hamnar rätt oavsett vem av dem du vänder dig till. Aktörerna i Kronoberg kan både hjälpa dig som är på väg att starta upp ett företag, en ekonomisk förening eller vill syssla med socialt entreprenörskap.

Besöksnäringen

Destination Småland arbetar med att utveckla och marknadsföra besöksnäringen i Kronobergs län, som en del av Småland.

Läs mer

Lediga lokaler och mark

I vårt gemensamma verktyg kan du söka efter lämplig lokal eller tomt i Kronoberg.

Läs mer

Hjälp att starta

I Kronoberg finns ett etablerat samarbete mellan flera av de aktörer som stöttar i uppstarten av nya företag

Läs mer

Intervjuer

Caroline vill öka medvetandet om bra mat

Caroline Davidsson har sedan barnsben älskat att baka och laga mat. Intresset för att göra det helt från grunden utan tillsatser och e-ämnen har också funnits sedan länge, men ökade när Caroline var gravid med sitt första barn. Då började hon tänka allt mer på vad vi människor faktiskt stoppar i oss.

Läs hela intervjun

Natalie brinner för de unga tjejerna

Natalie har länge brunnit för socialt arbete och särskilt för de unga tjejerna. Under sitt tidigare arbete har hon sett hur människor kan falla mellan stolarna. Hon såg ett hål som hon bestämde sig för att fylla. Då startade hon sin verksamhet IRIS.

Läs hela intervjun

Johans plattform på väg ut i Europa

Johan Sundh hade sedan länge haft drömmar om att starta eget och det fanns också ett starkt intresse för turism och uthyrning. Johan noterade att branschen för cykeluthyrning var ganska omodern och att det inte var många som kunde erbjuda online-bokning.

Läs hela intervjun

DIGITAL INFORMATIONSTRÄFF

Nyföretagarcentrum håller digitala informationsträffar för er som är intresserade av att starta företag

Alla måndagar kl. 15:00-17:00 Önskar dig varmt välkommen!