Åtta kommuner med ett gemensamt mål

Företag bryr sig inte om kommungränser. Därför består Business Region Kronoberg (BRK) av åtta kommuner med ett gemensamt mål: att driva regionen framåt, att öka vår attraktionskraft. Business Region Kronoberg erbjuder lösningar. Målbilden är att kunna hjälpa företag med allt som krävs för att etablera sig i Kronobergs näringsliv. Och för de redan etablerade att stärka sin position. För den som ännu befinner sig på idéstadiet är våra öron och ögon alltid öppna.

BRK:s filosofi och arbetsmodell – att dela med sig – innebär snabba, enkla processer. Oavsett om det rör mark, lokaler, personal eller kontakter. Vi kan även bistå med finansiering, rådgivning och analyser. För att ta några exempel.

Men livet är mer än arbete och i Region Kronobergs målbild ingår att erbjuda god livskvalitet. En viktig parameter, inte minst då god kompetens ibland följer med vid en nyetablering.

Kronoberg är präglat av bredd: det går att bo lantligt nära staden och möjligheterna till kultur- och fritidsliv finns över hela regionen. Det går att äta på White Guide-restaurang i Växjö och se opera i Åseda. Sagobygden har en miljö utan motstycke (finns på Unescos lista över immateriella kulturarv) och det är stort tryck på hemmamatcherna i både hockey och handboll. I vårt erbjudande ingår alltså en livsmiljö som ger energi: något att ta avstamp i, landa i och ladda om i.

Klicka på kartan för att läsa mer om respektive kommun
closebtn16
downarrow