Hjälp att starta

I Kronoberg finns ett etablerat samarbete mellan många av de aktörer som jobbar med företagsfrämjande insatser. Det goda samarbetet gör det enklare för dig som har en företagsidé att få hjälp från rätt instans. ”Flera dörrar in” brukar vi säga och det betyder att alla ser till att du hamnar rätt oavsett vem av dem du vänder dig till. Här nedan kan du ta del av de aktörer som kan stötta dig när du startar upp ditt företag. Aktörerna står i bokstavsordning.

ALMI Företagspartner AB Kronoberg

ALMI:s huvuduppdrag är att främja utveckling av konkurrenskraftiga små och medelstora företag samt att stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Coompanion

Till Coompanion kan du vända dig för att få kostnadsfri hjälp med att starta eller utveckla idéer tillsammans med andra. Med Coompanion kan du till exempel även prata om lokal utveckling, medarbetarövertagande eller att utveckla tjänster i en förening.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Destination Småland

Har du en idé om att starta eller utveckla ett företag inom besöksnäringen kan du vända dig till Destination Småland. Destination Småland arbetar med att utveckla och marknadsföra besöksnäringen i Kronobergs län, som en del av Småland, och kan hjälpa dig med specifika frågor som rör branschen men även lotsa dig vidare för stöd kring affärsutveckling. Destination Småland är helägt av Region Kronoberg.

Gå till destinationsmaland.se >>

Drivhuset

Drivhuset stöttar idésprutor, frilansare, företagare, eldsjälar och förändringsfantaster på utvecklingsresan. Drivhuset vänder sig till studenter och kan hjälpa till med kunskap och inspiration att driva ideér och organisationer framåt. Härifrån – till hur långt som helst.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Företagsfabriken

Hos Företagsfabriken får din affärsidé rätt möjligheter att växa och utvecklas till ett tillväxtbolag. Med en väl strukturerad arbetsprocess och ett omfattande nätverk ger de dig verktyg för att lyckas. Från Företagsfabriken flyger det varje år ut nya bolag som skapats av entreprenörer från hela Kronoberg.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet hjälper forskare att affärsutveckla sina innovationer. Avdelningen för externa relationer erbjuder expertkompetens och utvecklingsstöd inom externfinansiering, innovation, samverkan, och internationalisering.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Ljungby Business Arena

Ljungby Business Arena är en lokal företagarförening i Ljungby kommun som också erbjuder nyföretagarrådgivning. Alla som vill starta företag kan komma till Ljungby Business Arena och få hjälp och goda råd. Här får du kvalificerad och kostnadsfri starta eget-rådgivning.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter>>

Nyföretagarcentrum Växjö Alvesta Uppvidinge Lessebo

Funderar du på att starta eget, eller du kanske precis har gjort det? Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning för dig som vill starta eget företag.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Nyföretagarcentrum Älmhult

Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget är välkommen att kontakta Nyföretagarcentrum Älmhult för att boka kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >>

Verksamt.se

På den nationella sidan verksamt.se hittar du samlad information för dig som är företagare.

Gå till verksamt.se >>